Tvau pau äventyr

Alla inlägg den 31 juli 2014

Av M - 31 juli 2014 22:46

Skulle ju lägga ut om jag hittade de där roliga vykorten. Här kommer några.

Nudister i Normandie

Solskyddsfaktor 0,2

Vy över Normandie, Google earth :)
Så vi har tydligen haft tur :)
God natt <3

Av M - 31 juli 2014 21:18

Kommer ett till inlägg idag för imorgon bitti tar vi båten över till England. Vet inte när vi har internet näst.
Granville, La Manche, Normandie en vacker stad med annorlunda hus, sten hus, än Calvados området där det är mer som i Skåne, korsvirkeshus. Där finns en saltvattenbassäng som är uthuggen direkt ur berget och med hjälp av tidvattnet byts vattnet tre gånger per dygn. Christian Dior har ett av sina sommarhus här. Vattnet är mer som i Medelhavet, väldigt blått. Den gamla stadsdelen med smala gränder var jätte vacker. Lägger upp en panoramabild.

Inte helt rätt ställe att få ett spontan ryck att ge sig ut med båten :)

Mont St Michelle, ett världsarv med 44 invånare som vi inte hann gå, åka ut till men hann att se från land. Lite kul för när det är flod så ser det ut som en liten ö och när det är ebb så kan man gå ut dit i sanden men det är inget som rekommenderas då det är kvicksand. Vi får ta det nästa gång.

Påväg hem släpper vi av Leif och Thomas. Leif har pratat hela veckan om att köpa en fransk whiskey så de går in i en special affär. Nathalie och jag åker till Aldi och handlar. Här finns ju whiskey ;) Jag tror jag ska överraska min man med en hel låda, hihi :D

Nu ska vi snart äta kvällsmat, gosa sista kvällen med Thomas och Natalie som har tagit otroligt väl hand om oss <3 sedan sova.
Puss och kram från oss <3

Av M - 31 juli 2014 10:12

I Normandie regnar det tydligen väldigt ofta och mycket och vädret växlar snabbt. Därav paraplyet i vår strandväska :D Nej, tänkte faktiskt vi kunde ha det som skydd mot solen :) De har till och med massvis med skämtvykort om detta :) Ska se om jag hittar några igen och fotografera.

En fransyska, en svensk fransman och två turister, taket bort och norsk folkmusik i högtalarna :D Så! Klara!
Man behöver inte vara Einstein för att gissa vilka som är turister ;)

En kul grej att se är när vattnet drar sig tillbaka är alla som kommer ner och plockar sin kvällsmat :)

Hihi, haha detta får bli min kvällsmat :D

Solbrända och fina åker vi nöjda hemåt. Nathalie sa att om vi säger att vi fått den solbrännan i Normandie så är det ingen som tror oss :D
Soliga hälsningar från oss <3

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards