Tvau pau äventyr

Alla inlägg under juli 2014

Av M - 24 juli 2014 22:25

Nu är vi framme. Eller ja vi var framme redan igår. Åkte bara till Paris, 1 1/2 timme, alldeles lagom faktiskt. Lite skumpigt men det gick bra :) Efter lite asande och kasande med resväskorna på tåget och sedan tunnelbanan (gick också bra) var vi framme vid hotell Bastille Speria. Inte så stort men bra rum och trevlig personal.
På med solkräm, keps och vatten och sedan ut i värmen. Idag har vi åkt Hop on hop off bussarna. Valde L'Open Tour för de hade flera olika rutter så man kunde byta och se allt man ville se i olika stadsdelar. Vi brukar göra det första dagen vi är i en ny stad för att sedan kunna åka tillbaka till "smultronställena" resterande dagar :) Helt klart det bästa sättet att se ett nytt ställe på. Har visserligen varit här förr men jag kom inte ihåg att det fanns sådana bussar då 2003!? Smidigt är det iallafall. Triumphbågen blev vårt första stopp. Vi tycker det är bättre där uppifrån än Eiffeltornet. Där ser man liksom Paris skyline bättre med tornet i bakgrunden. Japp Leif, 248 steg upp. Kom igen Leif det här är kul :) Jag sjunger "What doesn't kill you makes you stronger" för dej så låtsas vi att det är ett step up pass för 95 kronor, det är bra! Just det vi ska ner också. Trapporna går runt, runt så vi blir alldeles yra i huvudet och vimsar ut som fyllehundar när vi kommer ner :) Vidare till Eiffeltornet, där vi sätter oss i parken, dricker vatten, blandar lite Resorb vätskeersättning och äter lite nötter. Vi ska försöka komma i otakt med de andra turisterna så vi slipper slå oss fram på bussarna, matställen odyl. Gick bra i början men när vi skulle hem så sket det sig ordentligt, hahaha. Trångt på bussen!? Ja något :/ Men innan vi åkte hem så hann vi med Moulin Rouge (och japp det är jag som dansar Can-Can men det var ingen som ville betala för att se det :( , upp till Montmatre (bara att följa terpentin doften) mitt favorit ställe, Sacrecoeur, Notre Dame och lite till. Just där och då känns det som jag inte ska orka ett steg till men då kommer min kära make med läsk och efter den sockerkicken är det fart på tanten igen :D Leif ångrar nog att han köpte drickan för sedan får jag fnitter anfall och håller på att driva honom till vansinne :D Vi lägger upp lite bilder men vill tillägga till våra barn att vi använt Boston kepsen så folk tror vi är Amerikanare så inte Svenskarna får dåligt rykte utomlands :D
Jo just det! Vi lärde oss också idag att man inte kan åka öppen buss med uppslaget paraply för att skydda sig mot solen :) Jag lovar det var inte vi som försökte :D Det var några Kineser :)
Pussar och kramar från Marianne och Leif


   

[Bild]

[Bild]

Av M - 23 juli 2014 11:31

Jag vet fortfarande inte vad jag tycker om flygplatser :P Folk gråter överallt. En del av glädje för att någon kommer hem och det är ju trevligt i och för sig. En del av sorg för att någon ska ge sig av :*( Kan båda känslorna så jag sympatigråter med alla :) Och sedan dessutom att jag inte mår så bra av att flyga, åka tåg och allt som rör sig gör att jag varje gång undrar "VAD GÖR JAG HÄR!!!" Medan Leif går runt och shoppar, dricker öl och har det bra som jag förmodar att man ska när man är påväg på semester :)

Av M - 22 juli 2014 21:13

Ett lite test bara såhär innan vi åker. Vi skulle heta "två på äventyr" efter Fem böckerna som alla i vår ålder läste som små men eftersom det inte finns åäö på webb adressen så fick det bli på Mörrumska :D Eftersom jag då räknas som ett datavirus så tänkte jag kolla hur detta går. Riktigt nöjd med mej själv faktiskt ;) Ha det gott så hörs och ses vi :)
Kram Marianne <3

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards